Masterchef ZPR-S Oława |
Wpisany przez: Aleksandra Horbal |
Konkurs kulinarny na Masterchefa ZPR-S dotyczył wykonania sałatki z ugotowanym jajkiem w roli głównej. Do sałatki można było dodać maksymalnie 5 dodatkowych składników. I etap konkursu rozpoczęliśmy od zbierania przepisów od uczestników. Wyłoniliśmy 4 najciekawsze przepisy. Do kolejnego etapu dostały się 4 pary wspaniałych kucharzy.
1. Patryk Streczeń i p. Katarzyna Kuncewicz Sośnicka 2. Łukasz Jaworski i Piotr Osysyko 3. Przemek Grzesiak i Patryk Kuśnierz 4. Denis Plachetka i p. Bartłomiej Fik W dniu 25.11. odbył się ostatni etap konkursu, przygotowanie sałatki w kuchni MasterChefa ZPR-S. Uczestnicy zostali zaopatrzeni w niezbędny sprzęt oraz produkty potrzebne do wykonania swoich dań. Na przygotowanie potrawy każda para miała 45 min. Jury w składzie: p. Karolina Bahajewska, p. Aleksandra Horbal, p. Urszula Straub i Tomasz Przybylski oceniali uczestników w 3 kategoriach: współpraca i organizacja w kuchni, sposób podania i zaprezentowania dania oraz walory smakowe. Po spróbowaniu wszystkich potraw jury wyłoniło jedna parę zwycięzców konkursu na tytuł Masterchefa ZPR-S, byli nimi: Piotr Osysko i Łukasz Jaworski. Kolejni uczestnicy zajęli następujące miejsca: II miejsce Patryk Streczeń i p. Katarzyna Kuncewicz Sośnicka III miejsce Denis Plachetka i p. Bartłomiej Fik IV miejsce Przemysław Grzesiak i Patryk Kuśnierz. Wychowankowie mieli okazję zaprezentować swój talent kulinarny pozostałym uczestnikom i jury. Świetnie uzupełniali się w kuchni i doskonale współpracowali, dzięki czemu efekty ich pracy były przepyszne. Rywalizacji w kuchni towarzyszyła miła atmosfera i świetna zabawa. No i nikt z niej na pewno nie wyszedł głodny!!! |